Betalt traineeprogram som servicetekniker – med stora chanser att få jobb

Är du en praktiskt lagd person som gillar att meka och lösa problem? Då har Manpower en unik möjlighet för dig. Vi söker nu sex personer till Epirocs traineeprogram, där du får en betald utbildning som kan leda till fast anställning hos en av världens ledande aktörer inom gruv- och anläggningsindustrin.
Utbildning på Epiroc via Manpower

Manpower rekryterar till Epirocs traineeprogram 

Epiroc, en global leverantör inom gruv- och anläggningsindustrin, söker nu genom Manpower sex drivna individer som vill delta i ett unikt traineeprogram för servicetekniker med start i januari 2025. Programmet ger dig inte bara en gedigen utbildning, utan också stora möjligheter till en fast anställning hos Epiroc efter avslutat program. 

Elin Rydberg, Projektledare, Epiroc”Vi vill helst att du som söker gillar att meka, skruva och lösa problem – och inte har något emot att bli lite smutsig på köpet”, säger Elin Rydberg, Service Technician Academy Leader på Epiroc, som ansvarar för projektet. “I alla orter utom Stockholm ingår mycket arbete under jord, så det är också viktigt att tycka att det låter spännande”, tillägger hon. 

En betald utbildning med goda framtidsutsikter

Programmet varar i 25 veckor och ger dig både teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet inom serviceteknik. Du får en omfattande utbildning inom områden som mekanik, hydraulik, lufttryck och el – kompetenser som är skräddarsydda för Epirocs behov.

Teoridelen hålls vid Epirocs huvudkontor i Örebro och praktiken genomförs på den ort du väljer att ansöka till: Kiruna, Skellefteå, Örebro eller Stockholm. Under utbildningen är du anställd hos Epiroc och får en traineelön samt förmåner som friskvårdsbidrag.

Stora chanser till anställning

Camilla Broberg, Konsultchef på ManpowerProjektet genomförs i år för andra gången – i januari 2024 började sex personer på traineeprogrammet, och är nu i slutskedet av utbildningen. De har snabbt blivit ovärderliga resurser för företaget. ”Flera av dem har tagit stort ansvar och är nu nyckelpersoner inom sina team,” berättar Camilla Broberg, konsultchef på Manpower, som ansvarar för rekryteringen. 

Med andra ord, om du är en av de sex personer som får chansen att delta i årets program, har du mycket goda utsikter att få en fast anställning hos Epiroc efter att utbildningen är klar.

Passar dig som gillar verktyg och maskiner

Programmet riktar sig till dig som är över 18 år, har körkort och har ett intresse för att jobba med händerna. Du behöver inte ha någon formell utbildning inom området, men det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med verktyg och maskiner, kanske från att ha mekat på fritiden. ”Men ingenting är omöjligt! I årets omgång har vi till exempel en butikschef och en kock, och det har gått lysande. Det viktigaste är att du har rätt inställning, driv och viljan att lära dig,” säger Camilla Broberg. 

Såhär säger Veronica Nilsson Ranta, som påbörjade programmet i januari 2024: "Jag sökte till Epiroc Academy helt utan förkunskaper och kom in! Det blev ett kliv in i en helt ny värld full av roliga utmaningar och nya erfarenheter. Jag har inte ångrat en sekund!"

Hur går ansökningsprocessen till?

Att delta i Epirocs traineeprogram ger dig inte bara en gedigen yrkesutbildning utan också en erfarenhet som kan öppna många dörrar i framtiden. ”Den kompetens du får med dig från utbildningen är något du kommer ha nytta av hela livet,” säger Camilla Broberg.

Så om du är redo att ta nästa steg i din karriär och få en fot in i en framtidsbransch, tveka inte att söka till Epirocs traineeprogram. Här väntar en spännande utmaning som kan leda till en lång och framgångsrik karriär.

Om traineeprogrammet  

  • Startdatum: Januari 2025
  • Längd: 25 veckor (9 veckor teori och 16 veckor praktik)
  • Ort för teori: Örebro 
  • Orter för praktik: Kiruna, Skellefteå, Örebro, Stockholm (Slagsta)
  • Lön: Traineelön
  • Förmåner: Friskvårdsbidrag
     

Ansök här